Подобряване на растежа в металургията

В днешни времена в  металодобивният сектор съществуват редица предизвикателства. Както във всички индустрии, времето е компонент, с който трябва да се съобразяваме, също както и новите изпитания, като справяне с екологичните, социалните и управленските въпроси (ESG). С нарастващия брой инвеститори и все повече заинтересовани страни, които започват да използват ESG критерии за оценка на ефективността на компаниите, металната промишленост е в центъра на вниманието повече от всякога.

Много компании, работещи в металургичната индустрия,  са се фокусирали върху усъвършенстването на едно уравнение, а именно: възможно най-големи обеми при най-ниските производствени разходи.

Въпреки че това съотношение остава жизненоважно важно, сега фирмите трябва да разширят погледа си в тази насока – изчислено е, че 14% от потенциалната стойност на компаниите от стоманодобивната промишленост е изложена на риск, ако не могат да намалят въздействието си върху околната среда.

Изглежда, че се появяват множество потенциални решения,  за това как компаниите могат да започнат да намаляват или премахват въглеродните емисии от своите процеси. Едно такова решение  е използването на водород по време на производствения етап – като директен заместител на богатия на въглерод кокс. Друго такова е и нарастващото използване на електрически дъгови пещи в сравнение с по-традиционните доменни пещи. Въпреки това и двете технологии имат своите недостатъци.

Преминаването към по-устойчива и ефективна световна икономика трябва да продължи и трябва да се ускори. Ето защо, фирмите в целия металургичен сектор трябва да подобрят оперативната ефективност през целия си бизнес. Именно тази ефективност може едновременно да стабилизира бизнеса и в същото време  да подобри устойчивостта. Заедно, с нашия общ ангажимент за промяна и техническия опит на Shell, можем да постигнем тези цели.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top