Бъдещето на земеделието

Технологичните иновации водят до бързи промени в селското стопанство, правейки ефективния план за поддръжка и доверените партньорства по-важни от всякога.

Нашият индустриален доклад, Powering Peak Performance in Agriculture, разкрива:

  • повече от две трети от собствениците и управителите на ферми смятат, че липсата на експертен опит на персонала играе роля за повредите на оборудването
  • около 60% смятат, че персоналът по поддръжката би се възползвал от допълнително обучение за смазване, външна подкрепа и опит от доверен доставчик

Но мнозина смятат, че им липсва време да се справят с тази липса в знанията поради конкуриращи се изисквания, като например:

  • увеличаване на разходите за оборудване,
  • намаляваща работна сила,
  • нарастващи очаквания на потребителите.

В допълнение към това икономическите реалности, пред които са изправени фермерите днес – като нарастващия натиск от конкуренцията на глобализиран пазар – представляват допълнителни предизвикателства. Наличието на по-евтино вносно зърно, продукти и други основни култури означава, че много ферми трябва да намерят нови начини да се конкурират и да останат в бизнеса.

Въпреки тези предизвикателства, Световният икономически форум  изчислява  , че до 2050 г. ще трябва да бъдат изхранени още два милиарда души . За щастие технологията помага на фермерите да намерят интелигентни начини да произвеждат повече продукция  с по-малко ресурси :

  • Дроновете и UAV технологията могат да проверят за проблемни зони в посевите в рамките на няколко минути.
  • След това AI софтуерът може да използва тези данни, за да насочи роботизирани системи да предприемат пръскане и прибиране на реколтата.
  • Сензорите също могат да помогнат за контролиране на дълбочината на засаждане на семената или за измерване на вложените изкуствени торове.

Но цифровите инструменти трябва да бъдат допълнени от лични технически съвети, защото анализът и приложението правят всичко по различен начин от сега приетия. Това означава, че фермерите се нуждаят от доверени експертни услуги за да :

  • идентифицират правилните решения за смазване
  • предвиждат  технически проблеми, преди те да се появят
  • обучат персонала да поддържа оборудването в най-добро работно състояние

Иновативните продукти, най-новите прозрения в индустрията и обучението за поддръжка ще гарантират, че оборудването работи с максимална производителност и  днес и утре.

С правилните насоки технологията може да помогне за трансформирането на селскостопанския сектор, като позволи на фермерите да поддържат по-добре ценното оборудване и да избегнат харченето на пари за скъпи, ненужни ремонти.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top