A 728x90px Leaderboard for the Shell Helix Ultra Carbon Neutral campaign. This asset fits into the convince phase. Sustainability

Често задавани въпроси

По много начини:

1.Чрез почистване на двигателя – маслата Shell Helix са проектирани да почистват замърсяванията и отлаганията по двигателя, защитавайки неговите компоненти. Маслото спомага за разтварянето на замърсяванията в маслото и отстраняването им при последващата смяна.

2.Чрез намаляване на триенето и минимизиране на износването – маслата Shell Helix образуват защитен филм върху компонентите на двигателя, благодарение на съдържащите се в тях специални добавки, които действат между движещите се повърхности, за да намалят триенето. Това помага на вашия двигател да работи толкова тихо и ефективно, както са предвидили технолозите.

3.Чрез намаляване на топлината – маслата Shell Helix отнемат топлината от горещите зони, например около буталните пръстени, където температурата може да достигне до 320 ° C, и я преразпределят около двигателя.

4.Чрез предотвратяване на корозията и ръждата-маслата Shell Helix защитават вашия двигател от корозия извън нормалния интервал за смяна на маслото. Изследванията за сравнителен анализ показват, че маслата Shell Helix осигуряват най-добрата защита в своя клас и помагат за удължаване на живота на вашия двигател, избягвайки някои скъпи ремонти.

Двигателните масла се състоят от три важни съставки – базови масла, модификатори на вискозитета и добавки, подобряващи работата и качествата на маслата. Те са внимателно подбрани и умело смесени, за да позволят на маслото да осигури максимална защита на двигателя.

Трябва да смените маслото и филтъра си в/или преди края на интервалите за смяна на маслото, посочени от производителя на вашия автомобил. Те се основават на изминатото разстояние или времето. Редовната му смяна помага да поддържате моторното си масло в добро състояние и осигурява най -добрата защита за всичките компоненти на двигателя.

Наръчниците на производителите на автомобили ще ви дадат минималните изисквания към спецификациите на маслото. Въпреки това, може да искате да се преориентирате към двигателно масло с по-добри спецификации.

Изборът на подходящо двигателно масло за автомобил зависи от:

 •  типът на автомобила
  • мощната кола се нуждае от масло с по-висока производителност.
 • възрастта на автомобила
  • очаквания към съвременните двигатели:
  • висока производителност, съчетана с горивна ефективност. Новите, усъвършенствани масла са разработени, така че да отговарят на нарастващите инженерни изисквания. Например, съвременните автомобили имат рециркулация на отработените на газове, която може да причини екстремно окисляване в масла по стари технологии и на устройствата за последваща обработка на отработените газове, които могат да бъдат отровени от неподходящи масла.
 • начинът на шофиране:
  • съвременното шофиране по магистрали и интензивният трафик, с чести интервали на спиране и потегляне, изискват по-висококачествени масла, за да се предотврати увеличаване на износването на двигателя.
За да намерите подходящото за вас масло бързо и лесно, изпробвайте нашата платформа Shell LubeMatch.

Може да намерите пълна карта с контакти към всички наши партньори, където можете да смените моторното масло на колата си с продукти Shell Helix тук:  Сервизна мрежа

Изцяло синтетичните моторни масла Shell Helix помагат да защитите вашия двигател и да запазите него и всички негови части чисти от външни замърсявания и утайки. Смазочните продукти Shell Helix, също така увеличават интервалите за смяна на маслото, като запазват двигателя на вашия автомобил защитен и чист за по-дълго време. Ето как, в дългосрочен план, висококачествените синтетични двигателни масла ви спестяват пари и неприятно преживяване при потенциални повреди по двигателя на вашия автомобил.

За да знаете какво да правите в случай на изтичане на масло от автомобила ви и да си помогнете да намерите източника на проблема, първо трябва да идентифицирате вида масло, което тече. За целта си осигурете дебел и чист картон, който ще ви позволи да проверите цвета и външния вид на течността.

Така че, ако маслото е:

 • Черно, гъсто:
  • това е двигателно масло;
 • Оранжево, притежаващо доста силна миризма:
  • това е масло за ръчна скоростна кутия;
 • Червено, без примеси:
  • това е масло за автоматичната трансмисия;
 • Синьо, жълто, розово или зелено:
  • това е друга течност, течност за чистачки, охлаждаща течност, хидравлична течност и т.н.

Нашият съвет към вас, в случай че забележите теч на масло от колата си, е незабавно да се обърнете към автомеханик, за да отстрани проблема. Можете да намерите карта с контактите на нашите партньори на този адрес: Сервизна мрежа

Ние вложихме дългогодишният опит на Shell в разработването на масла във всеки аспект от формулата на Shell Helix – от технологията на базовото масло до подбора и смесването на добавки. Ние също така насочихме натрупания опит в подкрепа на водещи състезателни отбори, като Scuderia Ferrari, във формулата Shell Helix. Той е проектиран да посрещне предизвикателствата, така че независимо от интензитета ви на шофиране, Shell Helix ще ви помогне да почистите и защитите двигателя си.

Ако не сменяте редовно маслото си, можете значително да намалите нивото на защита срещу износване на двигателя. Моторното масло действа като резервоар за всички видове странични продукти, които се образуват при изгарянето на горивото, включително сажди, утайки, вода и кисели продукти, както и неизгоряло и/или частично изгоряло гориво. В същото време, напрежението, оказано върху маслото по време на работа на двигателя, постепенно изчерпва компонентите, които определят работата на маслото. Редовното освежаване на маслото гарантира, че в него има правилния баланс на компонентите. То също така премахва отпадъчните материали, които в противен случай могат да доведат до увеличено образуване на отлагания, корозия на метални компоненти и повишено износване.

Ако просто продължавате да допълвате маслото си, вие поставяте по голям стрес върху по-старото масло, което остава в двигателя. Този проблем се влоши през последните години, тъй като по-леките, съвременни двигатели сега работят с около 25% по-малко масло в картерите си. Маслото Shell Helix има способността да почиства компонентите на вашия двигател и продължава да поддържа двигателите чисти до следващата смяна на маслото.

Скорошно проучване в Европа показа, че 75% от пътуванията с кола включват пътувания, по-кратки от 10 км. Този тип пътувания често пъти се състоят в голям брой спирания и потегляния, което може да доведе до значително повишено износване на двигателя, ако маслото не се сменя редовно.

Може да се свържете с нас и на и-мейл адрес: office@orbicolubricants.bg и ще получите информация, относно всички наши продукти за съответния сектор, както и директно да потърсите наш търговски представител, отговарящ за вашия район и индустрия. За допълнителна консултация:  Контакти

Ако вие сте физическо лице и желаете да закупите двигателно масло с марката Shell Helix за вашия автомобил, може да потърсите нашите продукти в търговската мрежа на всички бензиностанции Shell в страната, при нашият партньор „Елит Кар“, както и при останалите наши партньори и дистрибутори в страната. Карта с контактите на нашите партньори може да намерите тук: Сервизна мрежа

Ако вие представлявате юридическо лице (фирма) и желаете да закупите смазочни продукти с марката Shell, може да се свържете директно с нас на и-мейл адрес: office@orbicolubricans.bg или да намерите контактите на най-удобния за Вас наш партьор тук: Сервизна мрежа

Може да долеете масло от друга марка, съобразявайки се с изискванията на автомобилния производител и спецификацията на двете масла. Не всички масла са съвместими помежду си. За консултация може да се свържете с наш технически консултант:  Техническа консултация

Използването на неподходящо масло ще доведе до влошено смазване, последвано от бързо износване на компонентите на двигателя. Използвайки масло, което не отговаря на изискванията на произвводителя, съществува риск от увреждане на уплътненията на двигателя. Винаги избирайте масло, което отговаря на спецификациите, заложени от автомобилния производител и съответстващи на типа на Вашия двигател.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top