A 728x90px Leaderboard for the Shell Helix Ultra Carbon Neutral campaign. This asset fits into the convince phase. Sustainability

Shell предлага на клиентите си смазочни продукти с намален въглероден отпечатък в редица продукти за леки автомобили, тежки дизелови двигатели и промишлени приложения. Shell има за цел да компенсира годишните емисии на повече от 200 милиона литра усъвършенствани синтетични смазочни материали, като очаква да компенсира около 700 000 тона въглероден диоксид годишно, което се равнява на извеждане на около 340 000 автомобила от пътя за една година.

Като огромна компания, Shell си е поставила за цел да се превърне в енергиен бизнес с нулеви емисии до 2050 г., в крак с обществото и нашите клиенти. Знаем, че нашите клиенти търсят начини да намалят своя нетен въглероден отпечатък и като водещ световен доставчик на смазочни продукти, ние имаме важна роля. Ето защо, имаме удоволствието да обявим най-голямата въглеродно неутрална програма в производството на смазочни продукти и такава, която компенсира пълните емисии на жизнения цикъл на нашите продукти.

От 2016 г. Shell е намалила въглеродния интензитет в производството на смазочни материали с над 30% , а над 50% от електричеството, използвано в смесителните инсталации за смеси, сега идва от възобновяеми източници.

Shell също така намалява отпадъците от опаковките на смазочни продукти, като увеличава използването на рециклирани материали и търси по-устойчиви решения за опаковане в своите вериги за доставки.

От днес, смазочни продукти с намален въглероден отпечатък на Shell, ще се предлагат на ключови пазари в Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Северна Америка. Shell ще компенсира емисиите от комбинация от модерни синтетични смазочни материали на тези пазари, включително Helix за леки автомобили, Rimula за тежкотоварни дизелови двигатели, както и широка гама от премиум смазочни материали в индустрията, включително Shell Omala, Shell Naturelle и продуктовата гама Shell Gadus.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top