Първото в света синтетично моторно масло от природен газ, осигуряващо защита на двигателя и икономия на гориво без загуба на мощност.

Защита от напрежение и изхабяване на двигателя

Без значение какво е задвижването, моторното масло Shell Helix Ultra гарантира безупречна защита от напрежение и изхабяване на двигателя, защото е съвременна синтетика от природен газ. По-силно и по-малко летливо на молекулярно ниво е от тези, произведени от традиционна суровина. Моторното масло Shell Helix Ultra остава по-силно по-дълго, за да осигури безапелационна защита от изхабяване, до 32% по-добра резистенстност на разграждане от най-новия промишлен стандарт * и изпаряване, намалено с до 50%, за да запази вашата страст към шофирането жива.

* В съответствие със спецификация API SN.

Високо и ниско температурни характеристики

Независимо дали 1 000°C или -40°C, моторното масло Shell Helix Ultra е създадено за екстремни температури.

Екстремна топлина:

Двигателите могат да достигнат крайно високи температури в рамките на броени минути. Маслото смазва турбо компресора, обичайно действащ при топлина до 1000°C. Високотермалното окисление уврежда молекулите, причинявайки сгъстяване на маслото и намаляване на способността му да защитава двигателя. Моторното масло Shell Helix Ultra PurePlus остава по-силно за по-дълго време при крайно високи температури, за да предпазва двигателя. То гарантира до 32% по-добра резистентност на разграждане съобразно най-новия промишлен стандарт за целта.*

Екстремен студ:

Превъзходен поток дори при -40°C. Двигателното масло Shell Helix Ultra Shell PurePlus е с по-нисък вискозитет, в резултат на което тече по-бързо при студ* и по този начин гарантира по-лесно запалване и по-бързо загряване мотора на лекия автомобил. Удебеляването на моторното маслото в резултат на високотемпературно разграждане може да се отрази в по-бавен поток на маслото при студ. Shell Helix Ultra се противопоставя по-добре на високотемпературни атаки, позволявайки на моторното масло да предоставя по-добри резултати при ниски температури, за да можете да шофирате „гладко“.

* В съответствие със спецификацията на API SN.

Максимална мощност и производителност

Ако обичате да шофирате за мощност и високи скорости, двигателното масло Shell Helix Ultra Fully Synthetic отговаря на нуждите Ви. Синтетичните ни масла са направени от природен газ, вследствие на което са по-силни на молекулярно ниво и благодарение на това превъзхождат традиционните минерални масла от суров петрол. Ефектът е подобрен вискозитет, понижено триене и по-ниска летливост. Shell Helix Ultra Fully Synthetic е отлично моторно масло за високоскоростни двигатели и защитава жизненоважните им части без загуба на конските сили, оставайки по-силно за по-дълго време.

Shell Helix Ultra PurePlusПревъзходна чистота на буталата

Моторното масло Shell Helix Ultra PurePlus, изпитано както на пътя, така и на пистата, защитава мощните и бързи двигатели от вредящи отлагания, намаляващи мощността и скоростта при шофиране.

Нито едно друго двигателно масло не почиства двигателя по-добре**, а също и помага да запазите двигателя почти фабрично чист.

* Въз основа на тест във флота от 100 000 км.

** На база резултатите от изпитването на утайки Sequence VG с използване на OW-40.

Повече икономия на гориво

Спестявате незабавно, след като запалите мотора на колата ви. Shell Helix Ultra с технология PurePlus има формулировки с нисък вискозитет и ниско триене, което се отразява в до 3% по-добра икономия на гориво.

* На база резултатите от ACEA M 111 за спестяване на гориво в сравнение с референтното масло в индустрията.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top