Зад кулисите на дигитализацията в минното дело (част 2)

Защо нито едно решение не може да трансформира минните операции

Интеграцията е жизненоважна за дигитализацията в минните компании. Няма едно решение, което да разреши всеки проблем. А това означава да се уверите, че комбинация от решения и услуги работят заедно за повишаване на ефективността.

Значението на интелигентната интеграция

Предизвикателството за много фирми е да разберат как могат да изградят връзки между новите цифрови решения и съществуващите ИТ системи. Особено когато 94% от миннодобивните компании твърдят, че наследената инфраструктура е пречка за дигитализацията. Но това е мястото, където интелигентната интеграция може да направи огромна разлика.

„Данните са ключът към начина, по който помагаме на минните компании да разрешат сложността на интеграцията“, казва Марк Ханан, генерален мениджър, декарбонизация на минното дело за Shell. „Това, което казахме на компаниите, е, че вместо те да трябва да интегрират всички различни решения в своята цифрова пътна карта, ние можем да интегрираме данните, така че да не създаваме нищо ново.“

„В много случаи те вече имат някои от решенията, от които се нуждаят“, продължава той. „И така, ние просто добавяме друг елемент към това и го свързваме. Това може да бъде интеграция с техните системи за управление на инвентара или ERP системи ( многофункционална информационна система  за Планиране на ресурсите на предприятието) . Обединяваме това чрез данните, показвайки на клиентите, че могат да приемат четири или пет нови решения, за да съответстват на различните им случаи на употреба и да решат проблем от начало до край.“

Как данните свързват дигитализацията с декарбонизацията

Интегрирането на цифрови решения също играе важна роля в подпомагането на минните компании да декарбонизират своите операции. По-устойчивото копаене изисква способността за разбиране и наблюдение на емисиите на обекта. Но това е способност, която в момента липсва на мнозина.

„Повечето минни компании проследяват своите емисии ръчно или с набор от различни сензори“, казва Ханан. „Това означава, че могат да го правят веднъж – може би два пъти – годишно. Но с нарастващото регулиране те се нуждаят от способността да следят емисиите в реално време.

Интегрирането на данните от различни решения може да помогне на компаниите да изградят тази голяма картина в реално време“, обяснява Ханан. „И така, вие свързвате данните от сензорите от вашия автопарк с вашата промишлена обработка, вашата доставка, вашите железопътни операции и така нататък. Това ви дава възможност да видите емисиите във вашия бизнес.“

Това е още един пример за това как дигиталната технология е в основата на усилията на минната индустрия да достигне бъдеще с нулеви емисии.

 „Наистина съм горд, че внасяме иновации от части на света, които клиентите на минното дело обикновено никога не биха видели“, заключава Ханан.

„И аз се гордея, че работим с клиентите, за да изградим практически решения на техните проблеми – от ефективност до управление на въглерода.“

Това показва, че чрез тясно сътрудничество с доверени партньори, добивните оператори могат да опростят комплекса. Те могат да създадат ясни следващи стъпки в своето дигитално бъдеще – заедно с нови възможности за безопасност, производителност и устойчивост.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top