Защо Shell инвестира в природата?

Светът се нуждае от редица мерки за ограничаване на емисиите на въглероден диоксид (CO2), докато отговаря на нарастващото търсене на енергия. Те включват опазването и възстановяването на естествени екосистеми като гори, тревни и влажни зони. Но какви са базирани на природата решения и какво прави Shell, за да ги подкрепи?

Растителността, покриваща около една трета от повърхността на света, е жизненоважна за поддържането на естествения баланс на планетата. Тя поддържа сложни системи на дивата природа и спомага за поддържането на здравословна атмосфера, като приема въглероден диоксид (CO2) и отделя кислород.

И все пак тя е застрашена: от човешки дейности, като разчистване на гори за селско стопанство и незаконна сеч, както и от климатичните промени.

Какво представляват базираните на природата решения?

Природните решения или природните климатични решения са проекти, които защитават, трансформират или възстановяват земята. По този начин природата абсорбира повече емисии на CO2 от атмосферата.
Защитата и възстановяването на естествените екосистеми може да играе важна роля за ограничаване на глобалното затопляне до под 1,5 ° C, като същевременно носи допълнителни екологични и социални ползи, сочат проучвания, цитирани от Международния асоциация по изменението на климата.

Те също така имат допълнителни ползи, като предлагане на алтернативни източници на доходи на местните общности, подобряване на производителността на почвата, почистване на въздух и вода и поддържане на биологичното разнообразие.

Какво е въглероден кредит?

Кредит представлява избягването или отстраняването на парникови газове, равностойни на 1 тон CO2.

Защо Shell инвестира в природата?

Shell работи за намаляване на емисиите от собствените си дейности, както и за намаляване на емисиите на парникови газове за единица енергия, която нашите клиенти използват.

Подходът включва подобряване на енергийната ефективност на дейностите; продажба на повече, по-чист природен газ; генериране на електричество от слънце и вятър; и осигуряване на горива с по-ниски въглеродни емисии, като биогорива и водород, както и повече точки за зареждане на електрически превозни средства. Подкрепяйки и решенията, базирани на природата.

Решенията, базирани на природата, могат да допринесат значително за амбицията на Shell за енергиен бизнес с ненулеви емисии до 2050 г. или по-рано. Те играят роля за намаляване на въглеродната интензивност на енергийните продуктите, които продаваме, както и адресиране на отпечатъка на нашите клиенти, когато използват енергийни продукти от Shell.

Shell възнамерява да направи значителни инвестиции в проекти, които използват природата за намаляване на емисиите на CO2, като същевременно носят по-големи ползи.

Shell също е подписала споразумение с Land Life Company за създаване на проект за залесяване на 300 хектара в Испания. В района на Кастилия и Леон са засадени около 300 000 дървета.

Във Великобритания Shell си партнира с Forestth and Land Scotland, шотландската правителствена агенция. През следващите години нашата подкрепа ще помогне за засаждането или регенерирането на около 1 милион дървета.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top