Увеличението на производителността се крие в избора на правилното хидравлично масло

Отговарят ли на изискванията ви и целите ви хидравличните течности във вашето производство? Открийте как да повишите производителността, благодарение на  вашата хидравлична течност.

Попитайте всеки технически ръководител на завод за производство на пластмасови изделия, какви са основните им предизвикателства и без съмнения производителността ще бъде на първо място. За да останат конкурентоспособни, повечето трябва да управляват производството си с висока ефективност за денонощие. Няма място и време за машинни повреди, обаче ако се случат, често това се обяснява, като механична повреда, вместо лошо смазване.

Смазочните продукти играят жизненоважна роля за удължаването на живота на машините за производство на пластмаси. В действителност, при производството на пластмаса, чрез хидравлично шприцоване, хидравличното масло е жизнената сила на машината. Основната му цел е да предава механична мощност на цялата система. По този начин то е изложено на високо налягане, колебания в температурата и различни замърсители, като вода и въздух. Това означава, че висококачественото хидравлично масло трябва да може да се справи с типичните предизвикателства за приложение като износване, корозия, изтичане на масло, променлива температура, окисляване и термично разрушаване, които водят до натрупване на нагари и утайки, които могат да доведат до запушвания и неизправност на клапаните и филтрите.

Инвестирането във висококачествено хидравлично масло може да не изглежда, като основен икономически приоритет за предприятието за производство на пластмаси. Хидравличното масло е част от бюджета за поддръжка, но дългосрочните икономии могат да бъдат значителни. Когато оценявате ефекта от качествените смазочни материали, вземете предвид общите разходи: общата сума, похарчена за промишлено оборудване, включително разходите за придобиване и експлоатация през целия му експлоатационен живот, включително разходи за неосъществено производство по време на непредвиден престой на оборудването в сервиза.

Shell разработи гамата си хидравлични масла Tellus, за да отговори на изискванията на хидравличните системи, предлагайки защита срещу износване, устойчивост на окисляване, термична стабилност, хидролитична стабилност и филтрираемост. За първи път представен през 1947 г. за инхибиране на ръждата и окисляването, през последните 70 години формулировката на Tellus е подобрена, за да съответства на променящия се дизайн на хидравличната система и нуждите на клиентите. Повече от 200 учени и инженери са посветени на разработването на иновативни технологии за смазочни продукти в различни изследователски центрове на Shell Lubricant по целия свят. Тъй като процесът на създаване на нови формулировки е изключително сложен, Shell работи в тясно сътрудничество с водещи производители на оригинално оборудване , за да разбере нуждите на оборудването и изискванията за производителност. Последното допълнение към гамата на Shell Tellus – Shell Tellus S2 MX  – отне 10 години, за да се разработи. То предлага повишена производителност с удължен живот на маслото и изключителна ефективност на системата. След като бъдат тествани стриктно в лабораторията, се провеждат тестове на клиенти, за да се потвърди допълнително неговото представяне. В допълнение към правилния смазочен продукт, Shell предлага услуги за подкрепа на клиентите, за да помогнат за намаляване на престоя на машината в сервиза и разходите за поддръжка. Те включват LubeAnalyst, средство за наблюдение на качеството на маслото във вашите хидравлични системи, което помага да се идентифицират всички потенциални проблеми на ранен етап. Изборът на правилния смазочен продукт заедно с използването на поддръжка от тези специализирани технически услуги на Shell Lubricants е критична стъпка за подобряване на производителността и спомага за постигането на значителни икономии на общите разходи за поддръжка и експоатация.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top