СМАЗОЧНИТЕ ПРОДУКТИ С НАМАЛЕН ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК ОФИЦИАЛНО ВЕЧЕ СА ФАКТ!

Защо смазочните продукти с намален въглероден отпечатък са важни за транспортните компании на дълги разстояния?

С увеличаването на конкуренцията на пазара в днешно време, транспортните компании се стараят да бъдат все по-ефикасни и ефективни в дейността си. Същевременно с това, обаче, те изпитват все по-голям натиск от страна на различни регулации, с цел да оперират отговорно. Ето защо, Shell предлага водещи за бранша иновативни решения, за да могат транспортните компании да продължат развитието си.

„Светът ще постигне устойчиво бъдеще само ако направените инвестиции са устойчиви.“, казва Бен ван Бърдън, Главен Изпълнителен Директор  на Shell.

 Shell Lubricant Solutions се стреми да осигури подобрена производителност с по-ниски емисии за нашите клиенти. Ето защо, Shell предоставя портфолио от моторни масла с намален въглероден отпечатък на световния пазар и ще компенсира емисиите на над 200 милиона литра висококачествени синтетични смазки, еквивалентни на 700 000 тона CO2 емисии годишно. Освен че спомагат за избягването или намаляването на емисиите чрез селектирането на материали и производствени процеси, маслата Shell Rimula вече са  и въглеродно неутрални, благодарение на глобалното портфолио от инициативи за намаляването им, следвани от Shell.

 Но защо всъшност смазочните продукти с намален въглероден отпечатък са важни за транспортните компании?

Те водят до:

  • осъществяването на целите за устойчиво развитие, чрез намаляване на въглеродните емисии от процеса по добиването им до края на живота на готовия продукт;
  • намаляване на консумацията на гориво при тежките дизелови двигатели с до 5%;
  • намаляване на емисиите, чрез редуцирано съдържание на сулфатна пепел, фосфор и сяра;
  • редуциране на употребяваното масло, чрез нуждата от по-рядка подмяна на маслото;
  • удължаване живота на двигателя и респективно по-малко отпадъци, бидейки специално проектирани и надхвърляйки дори спецификациите на ACEA, MAN и MB, свързани с износването и чистотата на двигателя.

Устойчиво бизнес съвършенство.

Смазочните продукти с намален въглероден отпечатък на Shell дават възможност на мениджърите на големи транспортни компании, собствениците на малки бизнеси и оригиналните производители да се възползват от подобрените характеристики на двигателя, както и от икономия на гориво, по един нов, въглеродно неутрален начин. Глобалното портфолио от продукти на Shell,  добити по природо-съобразен начин, ще компенсира еквивалента на емисиите на CO2, чрез удължаването на експлоатационния период на висококачествените масла от марката Shell Rimula.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top