Предимствата от използването на правилните смазочни материали в селското стопанство

Добре поддържаните селскостопански машини са от съществено значение за управлението на ефективната съвременна ферма, особено по време на натоварените периоди. Проучване на Shell Lubricants обаче разкрива, че само 29% от анкетираните фермери разбират как превантивните практики за защита по отношение на смазочните материали, предлагано срещу износване на различни елементи, може да доведе до оптимизиране на оперативните разходи.

Друго важно съображение, за което често се забравя, е какво се случва, когато сезонът приключи и комбайните отидат в гаража през зимата? Селскостопанското оборудване трябва да бъде защитено, когато не се използва продължително време, тъй като ако е оставено незащитено през студените, мокри зимни месеци, металните повърхности могат да се корозират и получената ръжда да повлияе на функционалността на оборудването. Това води до скъпи ремонти или подмяна на скъпи части и компоненти, за да може машината да работи отново. Използването на смазочни материали, като напр. двигателно масло и грес за подготовка на машини за съхранение помага да удължите живота и ефективната работа на Вашето оборудване.

Одобрени от много водещи производители на оригинално оборудване в агри сектора, ние предлагаме широка гама моторни масла и други смазочни материали от тежко-натоварени масла за трактори до масла за доилни машини. Shell  предлага широка гама от материали за оборудване при тежко натоварена експлоатация, предназначени да удължат живота му и да намалят разходите за поддръжка.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top