Икономия на гориво чрез двигателното масло

Маслото е едно от най-важните неща за двигателя. Правилният му избор може да намали разходите ви.

Три от най-важните функции, чрез които двигателното масло подобрява производителността са: поддържа двигателя на автомобила чист; свежда до минимум триенето; предпазва от износване.

Основната функция на моторните масла е да смазват частите на двигателя, така че те да работят безпроблемно и да са защитени от износване.

Обикновените минерални масла могат да позволят на мръсотията да се слепва и да образува утайки върху двигателните повърхности. Това може да попречи на доброто смазване и да доведе до повреда на двигателя. Почистващите препарати  в двигателното масло са създадени да предотвратяват слепването на частици от мръсотия и образуването на утайка. Например, Shell Helix Ultra премахва до пет пъти повече утайка в сравнение с нормално минерално масло (API SG / CD).

Използването на правилното двигателно масло поддържа безпроблемно работата му. На първо място, то не позволява металните повърхности в двигателя ви да се трият и износват, като създава маслен филм между тях. Маслото също разпръсква топлината и намалява износването.

Също така доброто двигателно масло предотвратява натрупването на замърсявания и отлагания, като ги държи диспергирани в целия обем. Моторното масло дори предпазва от утайки и се бори с окисляването, като неутрализира киселините, причиняващи корозия.

Колкото по-малко триене има между частите в двигателя, толкова по-лесно могат да работят и да се движат и толкова по-малко гориво ще изразходвате.

Shell Helix Ultra

е специално създадено за високоефективни бензинови двигатели с впръскване на гориво, които са оборудвани с каталитични конвертори и рециркулация на издухване от газ. То също така отговаря на разширените спецификации на производителите на превозни средства и има формулировки за различни горива, двигатели и условия на околната среда.

Shell Helix HX7

използва както синтетични, така и минерални основи, за да бъде постигнато по-високо ниво на ефективност, отколкото само при минералните масла. Подходящо е за голямо разнообразие от съвременни превозни средства, управлявани в трудни условия на движение. Помага за удължаване живота на двигателя, като предотвратява образуването на утайки и отлагания и предпазва от износване, дори при ежедневни условия на движение за бензинови, дизелови и газови двигатели; подходящ също за смеси от биодизел и бензин / етанол.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top