Shell Lubricants въвежда охлаждащи течности за потапяне , насочени към намаляване на потреблението на енергия в центровете за данни

Shell Lubricants представи гама от еднофазни охлаждащи течности за потапяне, за да поддържа компютърните компоненти охладени по ефективен начин, като същевременно помага за намаляване на потреблението на енергия и по-ниски емисии на въглероден диоксид, особено в енергоемки съоръжения, като центрове за данни.

„Ние вярваме, че технологията на охлаждане, чрез потапяне, на Shell е съществена част от пъзела за справяне с използването на енергия в центровете за данни, което ще бъде от ключово значение за подпомагане на клиентите да изпълнят своите ангажименти за устойчивост“, каза Манси Трипати, вицепрезидент на Shell Lubricants.

„Произведени от природен газ с помощта на процеса газ към течности (GTL) на Shell, охлаждащите течности Shell Immersion Cooling Fluids са проектирани да увеличат максимално енергийната ефективност и производителността на сървърите за данни и компонентите на информационните технологии (IT).

GTL продуктите на Shell, произведени от природен газ, са синтетични течности. Течностите без цвят и мирис са по своята същност биоразградими в различна степен, стабилни и осигуряват отлична производителност и съвместимост с материалите.

В комбинация с други нисковъглеродни решения, предлагани от Shell, като възобновяема енергия, интелигентни услуги за управление на енергията и сертифицирани въглеродни кредити, внедряването на еднофазно потапящо охлаждане подкрепя целите на операторите на центрове за данни за оптимизиране на производителността по устойчив начин.

С нарастващото използване на технологии с интензивно обработка на данни, като интернет, облачни и периферни изчисления, изкуствен интелект (AI) и анализ на големи данни, търсенето на сървърно пространство нараства бързо, поставяйки по-голямо търсене на глобалните центрове за данни. Центровете за данни представляват около 1%  от световното потребление на електроенергия, като повече от една трета от тази мощност се използва за охлаждане на електрически компоненти.

Shell Lubricants също се стреми да работи с ключови играчи в света на центровете за данни – като производители на оригинално оборудване за резервоари (OEMs), системни интегратори, собственици на центрове за данни и сълокатори – за затвърждаване на концепциите си със своите потопяеми охлаждащи течности и за да отговори на компютърните изисквания от следващо поколение.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top