Производството на бъдещето

В тази статия ще разгледаме някой от възможностите за интегриране на цифрово и устойчиво мислене във вашето производство

Производствената индустрия до голяма степен бързо интегрира нови практики, чрез подобрени моторни масла, които могат да помогнат за повишаване на общата производителност. Появата на “Индустрия 4.0” ( четвъртата индустриална революция)  доведе до широко възприемане на няколко цифрови технологии, свързани с роботика,  автоматизация и изкуствен интелект (AI) и те биват използвани от много компании.

Въпреки това, следващата важна граница в този стремеж към значим напредък е устойчивостта. В съответствие с по-широките обществени приоритети, производствените компании все повече вграждат цели за устойчивост в своите бизнес планове, което означава, че – ако напредъкът трябва да се счита за успешен – той трябва да вземе предвид както съображенията за цифровизация, така и за устойчивост и как двете могат да се комбинират, за да стимулират бизнеса от начало до край. Какво може да направите за да постигнете тези цели:

Надградете цифровите си възможности

За много фирми в производството технологиите от “Индустрия 4.0”  са добре установени. Някой от тях са:

  • Роботиката помага за увеличаване на скоростта и ефективността на производствената линия
  • Автоматизацията защитава безопасността на работниците
  • Изкуственият интелект и машинното обучение позволяват по-голям контрол на оперативните разходи

Въпреки това, когато се появят външни напрежения – от недостиг на работна ръка до несигурност в търговията – следващата логична стъпка е да се използват тези дигитални възможности за укрепване на гъвкавостта и мащаба на бизнеса. Области като облачни изчисления и усъвършенствани анализи могат да позволят на компаниите да приемат „гъвкави решения“, които са по-добре позиционирани да идентифицират възникващи възможности и да предоставят прогнозируеми резултати.

Увеличете вашите възможности за устойчивост

Точно както дигитализацията помага на операциите да станат по-адаптивни към променящите се условия, тя също така им помага да работят за постигане на целите за устойчивост чрез рационализиране на процесите и максимизиране на ефективността по цялата верига на доставки. И този подход е ключов, тъй като мерките за устойчивост трябва да присъстват във всяка връзка от тази верига, за да бъдат ефективни, от избраните смазочни продукти до използваните услуги за поддръжка.

Като потенциално най-голямото предизвикателство на нашето време Shell Lubricant Solutions помага на клиентите да изградят своята стратегия за устойчивост, като предлага набор от решения, включително:

  • Портфолио от въглеродно неутрални смазочни материали
  • Широка гама от биоразградими лубриканти Shell Naturelle
  • Разнообразие от услуги за поддръжка, които могат да помогнат за насърчаване на енергийната ефективност

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top