Няколко начина за предотвратяване на повреди в машините

В тази статия  ние разкриваме начините и възможностите , които ще ви помогнат, за да извлечете максимума от смазочните материали на Shell. Представяме ви някои от тях:

1. Съхранение

Добрата практика за съхранение е от решаващо значение за намаляване на времето за престой. Мръсотията, водата и топлината са врагове на смазочния продукт .

2. Правилен продукт

Не всяко масло е съвместимо с всяка машина. Потърсете съвет от експерти по смазочни материали в Shell и производители на оборудване, за да разберете спецификациите на вашата машина и кой тип масло е най-съвместимо, за да сведете до минимум времето за престой на машината.

3. Редовен мониторинг

Непланираните спирания рядко са незабавни. Вместо това, те са резултат от редица фактори, които се събират и достигат точка, от която няма връщане. Редовно наблюдение или дори по-добре, предсказуема поддръжка, трябва да прегледа износване или разхлабени уплътнения, които в момента не представляват голям проблем, но в крайна сметка ще доведат до спиране, ако не бъдат проверени и до прекъсвания на вашата машина.

4. Оценки на обекта

Оценките на обекта се извършват често два пъти годишно с партньори доставчици, като например експертите по смазочни материали на Shell, за да се оцени изправността на цялата операция. Тези оценки могат да повлияят на проблеми като съхранение на смазочни материали и обработка на грешки или грешни приложения на продукта.

5. Използвайте висококачествени смазочни материали, когато е възможно

Икономичните прогнози и оптимизация на разходите са полезни за вашият бизнес, но в много случаи първокласните смазочни материали наистина удължават живота на машините, както и намаляват необходимостта от инвазивна поддръжка на машини и смяна на масло – всичко това допринася за по-малко спирания, както планирани, така и аварийни, и в крайна сметка намалява времето за престой на машината .

6. Проверете всички компоненти

Начинът, по който работят компонентите на оборудването, може да повлияе на полезността на маслото, което има косвен ефект върху очаквания живот на други части на машината или надеждността на оборудването като цяло. Проверете уплътненията за течове, лагерите за износване и т.н., за да се уверите, че вашият смазочен продукт може да свърши работата, която очаквате.

7. Поддържайте района чист

Доброто съхранение трябва да означава избягване на повечето мръсотия и прах, но също така е важно да се поддържат общи стандарти за чистота около маслата и машините, както и при транспортирането и обработката. Това помага на смазочните материали да избегнат замърсяване с различни видове масла или с вода.

8. Избягвайте замърсяване

Замърсяването кара машините да се повредят по-бързо от очакваното. Водата намалява способността на маслото да смазва, както и да го окислява по-бързо. Мръсната среда е само един източник на замърсяване. Добрата практика на боравене, като например осигуряването на специални линии и фунии за всеки тип масло, ще спре например смесването на хидравлично масло с двигателно масло

9. Следете налягането на маслото и дебита

Дебитът и налягането на маслото могат да имат неблагоприятен ефект върху компонентите на машината, ако са прекалено бързи или твърде бавни. Непрекъснатото наблюдение и на двете е от съществено значение, за да се избегне спонтанен отказ.

10. Вземане и анализ на масло

Не всички елементи по-горе се виждат незабавно с невъоръжено око. Понякога предстоящите повреди на машината се свеждат до фини промени в маслото с течение на времето. Редовният процес на вземане на проби и анализ на маслото, за да се провери здравето му, ще засече тези фини промени или ще открие модели, които позволяват на инженерите да направят необходимите анализи и промени и да предотвратят прекъсване на работата на машината, когато е възможно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top