Как продуктите на Шел и в частност моторните масла, могат да подпомогнат вашите циментови операции

Скъпите и сложни компоненти, изискват експертно ноу-хау,  за да бъдат ефективно поддържани и оптимизирани. Тъй като неочаквани провали или неоптимално представяне могат да имат катастрофално въздействие върху финансите на вашия бизнес, жизненоважно е вашата работна сила да разполага с правилния набор от умения и опит. Намирането на тези хора обаче може да бъде предизвикателство.

За щастие, надежден индустриален партньор като Shell Lubricant Solutions може да помогне за запълване на пропуските по няколко начина:

1. Вграждане на експерти във вашия екип

Shell LubeExpert предлага на бизнеса мрежа от добре обучени механици и инженери, които имат богат опит в циментовата индустрия. Разположени по целия свят, тези експерти от индустрията работят заедно с вашия местен персонал, за да увеличат максимално производителността на оборудването, като извършват (наред с други услуги, свързани с поддръжката):

  • Рутинни инспекции при работа и спиране
  • Подробни проверки и одити на смазочните системи
  • Инспекции на съоръженията според стандартите

2. Избягване на проблеми, преди да станат критични

Ранното идентифициране и адресиране на проблеми означава, че можем да ви помогнем да избегнете техните скъпи последици.

Shell LubeExperts може да идентифицира и коригира проблемите, преди те да станат критични,

3. Защита срещу непланиран престой

В сърцето на вашите топкови мелници и пещи са отворените зъбни колела. Екстремните температури и вибрации, на които са изложени, могат да доведат до неочаквана повреда на тези отворени зъбни колела. Въпреки това е скъпо да се съхранява инвентарът, необходим за замяната им в случай на пълна повреда. Освен части, труд и загубени производствени разходи, значителна енергия също е необходима за рестартиране на неработеща пещ.

Shell LubeExperts работят с вас за прилагане на стратегия за превантивна поддръжка, която може да помогне за избягване на скъпи повреди, чрез:

  • Редовните визуални проверки  – както статичните, така и динамичните проверки позволяват да се оценят и потвърдят условията на съоръженията
  • Мониторинг на вибрации и температура  – позволява да се наблюдават условията на зацепване и подравняването, докато зъбните колела работят
  • Проверка и настройка на системата за смазване – за постигане на безопасни и икономични нива на потребление

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top