Как да се възползваме от увеличените глобални инфраструктурни инвестиции в строителството

Светът на строителството се променя бързо. Много правителства са установили положителното въздействие, което строителството може да има върху глобалната икономика и увеличават инвестициите си в инфраструктурни проекти.

Всички тези инвестиции създават жизненоважна възможност за строителната индустрия да стимулира растежа – за самите предприятия и общностите, в които участват в процеса. От нови жилища до семейства до устойчива инфраструктура, строителните компании могат да помогнат за изграждането на по-добро икономическо и екологично бъдеще за хората навсякъде .

Големият въпрос сега е: как строителните предприятия могат да се възползват максимално от тази възможност?

За да реализират потенциала на увеличените глобални инвестиции в инфраструктура, компаниите се нуждаят от способността да поемат набор от нови проекти в допълнение към настоящите си натоварвания. Това означава да се настроят за успех чрез оптимизиране на своите процеси и увеличаване на времето за работа на оборудването.

Има няколко причини, поради които тези области са важни. В множество индустрии има недостиг на квалифицирани работници. Строителството е едно от най-засегнатите, със стотици хиляди незаети работни места по целия свят. Така че компаниите трябва да се възползват максимално от квалифицираните екипи, които имат, и да ги оборудват с правилните инструменти и процеси

Освен това, с нарастващите разходи за материали, гориво и труд, компаниите трябва да реализират възможно най-много спестявания от ефективност, за да защитят маржовете си. Жизненоважно място за търсене на тези спестявания са операциите на оборудването, където повредите допринасят за пропуснати крайни срокове и представляват приблизително 40% от преразхода на разходите в индустрията.

Ето защо намаляването на времето за престой на оборудването за увеличаване на производителността е най-важното в цялата индустрия. Три четвърти от строителния персонал вече се стремят да удължат живота на съществуващото си оборудване като приоритет, подчертавайки важността на ефективната поддръжка на всеки строителен обект.

Тъй като строителните компании поемат повече проекти, надеждността на тяхното оборудване и процес ще бъде от решаващо значение за изпълнението навреме и в бюджета. За щастие вече има голямо разнообразие от инструменти, технологии и инициативи, достъпни за бизнеса, които могат да използват, за да увеличат максимално времето за работа на оборудването и да повишат ефективността на операциите на обекта.

Ето само някои от решенията, които компаниите могат да проучат:

  • Технологии за максимизиране на времето за работа на оборудването
  • Платформи за свързано строителство

Обединявайки информация за хора, оборудване и работни потоци, свързаното строителство дава възможност на компаниите да управляват своите ресурси по-ефективно. Освен че помагат за намаляване на времето за престой на оборудването, тези платформи могат да стимулират сътрудничеството между екипите, да допринесат за подобряване на качеството на продуктите и да минимизират рисковете на обекта.

Пример за това в действие е Shell RemoteSense, който помага на компаниите да оптимизират своите графици за поддръжка и да увеличат максимално времето за работа на оборудването с информация в реално време от мониторинг на състоянието на маслото в реално време. Друга е MachineMax, платформа, която обединява данни от различни източници в един сайт на едно място. Това позволява на операторите да получат по-голяма видимост на операциите на оборудването си – помагайки им да намалят времето на празен ход и да повишат производителността.

Прогнозна поддръжка

Непланираният престой може лесно да възникне поради незабелязана преди това повреда на оборудването. С практики за предсказуема поддръжка (включително мониторинг на състоянието на маслото), строителните екипи могат да забележат и коригират проблемите, преди те да ескалират – предотвратявайки избегнати повреди и непланирани престои. Сензорите играят жизненоважна роля в това, създавайки ценен нов източник на данни, от който компаниите да генерират полезни прозрения.

Превантивна поддръжка

Неефективното смазване е причинило аварии за четири от десет компании. Високоефективните смазочни материали за двигатели, хидравлика, зъбни колела и трансмисионни системи са съществена част от избягването на непланирани престои и максимално увеличаване на производителността на оборудването. Ето защо редовната текуща поддръжка – от оценки на място с Shell LubeExpert до услуги като Shell LubeAnalyst и Shell RemoteSense, които оптимизират практиките за смазване – може да направи огромна разлика в способността на компанията да доставя проекти навреме и в рамките на бюджета.

Инструменти и системи за подобряване на ефективността

Дронове за наблюдение на обекта

Способни да направят пълен преглед на строителна площадка бързо и с малко разходи, дроновете могат да ускорят наблюдението на обекта и да стимулират ефективността на проекта (дори при лошо време). Не само това, но те могат да подобрят безопасността на обекта и да помогнат за предотвратяване на кражба на строително оборудване и материали.

Прогнозно моделиране

Друга добра причина да имате интегриран процес на данни в строителна компания е възможността да използвате прогнозно моделиране за подобряване на ефективността на обекта. Освен че помага за по-ефективното управление на ресурсите по време на проект (и увеличава времето за работа на оборудването), то може също да допринесе за подобрено вземане на решения и планиране отпред – позволявайки на сайтовете да оптимизират своите операции.

Изкуствен интелект (AI)

Използването на AI в строителството се очаква да нарасне със 183% през следващите две години, така че как може да помогне на компаниите да подобрят ефективността?  В началните етапи на даден проект може да подпомогне планирането, за да предотврати надхвърляне на разходите и пропуснати крайни срокове.

Работете с експертен партньор, за да управлявате ефективни строителни проекти

За вашият бизнес и неговото развитие ще бъде от решаващо значение работата в тясно сътрудничество с партньор, на когото можете да се доверите, за да ви помогне да изберете решенията, които отговарят на вашите специфични нужди (и след това да се възползвате максимално от тяхч), е жизненоважно.

Ето защо ние в Shell можем да ви помогнем да разберете наличните решения, докато се справяте с най-големите си предизвикателства и се възползвате от възможностите, които увеличените инвестиции в строителството ще донесат.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top