Шел ще предоставя повече оптимална стойност с по-малко въглеродни емисии

Тази година Shell информира инвеститорите относно своята стратегия за създаване на повече стойност с по-малко емисии и осигуряване на увеличена възвръщаемост чрез балансиран енергиен преход.

„Ние инвестираме, за да осигурим сигурната енергия, от която клиентите се нуждаят днес и за дълъг период напред във времето, като същевременно трансформираме Shell към целта за  нисковъглеродно бъдеще. Ефективността, дисциплината и опростяването ще бъдат нашите водещи принципи, като същевременно извършваме енергийния преход“, каза главният изпълнителен директор на Shell Ваел Саван.

Shell ще продължи да инвестира в осигуряването на сигурни доставки на енергия, като същевременно работи активно за намаляване на въглеродните емисии. Като целта е намаляване  на своя въглероден отпечатък на енергийните и химическите  паркове, за да предложи повече нисковъглеродни решения на своите клиенти

По-малко емисии

Shell постига добър напредък към целта си да се превърне в енергиен бизнес с нулеви нетни емисии до 2050 г., като намалява емисиите от своите операции от горивата и другите енергийни продукти, които продава на клиентите. Shell ще продължи да напредва чрез:

  • С цел постигане на почти нулеви емисии на метан до 2030 г. и премахване на рутинното изгаряне на факели от своите операции нагоре по веригата до 2025 г., като се движи по-бързо от инициативата на Световната банка за Нулево рутинно изгаряне на факели 2030 г.
  • Планиране на инвестиране на $10-15 милиарда за периода 2023 до 2025 г. в подкрепа на разработването на нисковъглеродни енергийни решения, включително биогорива, водород, зареждане на електрически превозни средства.

„Трябва да продължим да създаваме печеливши бизнес модели, които могат да бъдат мащабирани с темпове, за да повлияят наистина на декарбонизацията на глобалната енергийна система. Ние ще инвестираме в моделите, които работят – тези с най-висока възвръщаемост, които се възползват от силните ни страни“, каза Саван.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top