Защо защитата на оборудването има значение

Уверете се, че вашето оборудване работи безкомпромисно

За да отговорят на нарастващото търсене на енергия в световен мащаб, производителите на двигатели все повече разширяват границите, когато става дума за дизайн на двигатели. В отговор смазочните продукти трябва да бъдат оборудвани така, че да предпазват тези двигатели от повишените напрежения, които водят до по-високите нива на производителност, подпомагайки ефективността и защитавайки бизнес ефективността в процеса.

Подобряване на защитата на двигателя

Излагането на двигателните масла на по-високи налягания или по-високи температури рискува бързо изчерпване на базичното число (BN) и увеличаване на вискозитета, като и двете могат да намалят нивото на защита, което маслото може да осигури. И тъй като модерните двигатели често позволяват по-малко масло да циркулира в тяхната система, то трябва да може да предложи повече защита с по-малко количество. Следователно едно двигателно масло се нуждае от правилните характеристики – като по-голямо задържане на BN и контрол на вискозитета – за да се справи по-добре с натиска на тези взискателни условия.

Подобряване на оперативната ефективност

С по-добрата защита идва по-голямата ефективност. От жизненоважно значение за постоянно постигане на бизнес целите е подобряването на ефективността на двигателя да може да има множество ползи за вашите операции, включително:

  • По-надеждно оборудване и по-малка вероятност от повреда
  • Подобрено екологично представяне и по-ниски емисии
  • По-голяма конкурентоспособност поради по-печеливша операция

Намаляване на оперативните разходи

Осигуряването и постигането на адекватна защита и ефективност води до голяма степен до защита на финансовата страна на вашите операции. По-надеждният двигател изисква по-малко текуща поддръжка, следователно намалява общата цена на собственост (TCO). И когато се комбинира с ефективна програма за наблюдение на състоянието на маслото, като Shell LubeAnalyst, прогнозната поддръжка може да помогне за избягване на непредвидени разходи, като ви върне контрола върху вашия бизнес, както оперативно, така и финансово.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top