Бъдете в крак с тенденциите в строителната индустрия

Изграждането на бъдещето означава планиране от днес. Научете как да се възползвате максимално от най-новите строителни технологии и иновации.

Средата, в която строителната индустрия трябва да работи, никога не е била по-неблагоприятна. Tърсенето на подобрена производителност е постоянно , а екологичните стандарти продължават да се затягат. Фирмите инвестират в нови технологии, за да запазят своето конкурентно предимство,но в крайна сметка ако същите иновации и старание не се прилагат към поддръжката, всички тези усилия за поддържане на рентабилността ще бъдат неуспешни.

Доскоро използването на разширена реалност (AR) в архитектурата и строителството беше трудно достъпно и извикваше огромен технологичен бюджет. Това вече, не е така. Технологии като анализ на данни, прогнозна поддръжка, създаване на прототипи чрез 3D печат, автоматизирани решения за управление на обекти и инспекции с дронове сега превземат строителния сектор. Воден от необходимостта да се спазват все по-кратки срокове и амбициозни клиентски спецификации, секторът бързо дигитализира досегашните ръчни работни процеси и информационни системи.

В предишните етапи на цифровизация компаниите използваха технологии, всяка от които беше предназначена да се справи с една задача. Днес, използвайки дигитални решения за управление на строителни обекти, фирмите подават данни от редица системи в модел на един обект заедно с динамично развиващ се план за управление на проекта. Това позволява в реално време на отделните системи да взаимодействат.

Например: GPS тракерите помагат на мениджърите на обекта да видят в реално време къде е всяка една част от машината – всяка багерна лопата, пробивна машина, булдозер или циментов смесител.Използвайки таблети и геотракери, инженерите могат да локализират съществуваща подземна инфраструктура преди началото на работата. Свързаните сензори и подсистеми предоставят информация за променливи, като температура и влажност, които могат да имат значително влияние върху това дали дадена задача върви гладко и завършва добре. Резултатът е строителна площадка, на която всяка работа се извършва последователно, степента на използване на машините се поддържа възможно най-висока и времето на празен или непланиран престой е възможно най-малко. За да се гарантира, че се  този процес се превръща в реалност, всички машини и оборудване на място трябва да са толкова достъпни в реалния свят, колкото и във виртуалния. И затова поддръжката им е по-важна от всякога. Иновацията не означава нищо без надеждност и производителност

Ако сте планирали работни графици на строителната площадка до минута, тогава цялото оборудване в този план трябва да е налично и да работи с максимална ефективност. Но това не може да се случи, ако машината не се използва поради непланиран престой или работи при нива на производителност под очакваните.

Според доклада на Shell Powering Peak Performance:

  • 34% от лицата, вземащи решения в областта на смазочните материали в строителството, признават, че им е трудно да бъдат в крак с най-новите практики и тенденции.
  • Други 68% от запитаните  смятат, че повече съвети на трети страни биха подобрили техните практики.
  • 76% смятат, че доставчик на смазочни материали, който може да сподели опит, би бил безценен за тяхната компания

Най-новите синтетични смазочни материали с нисък вискозитет са проектирани да бъдат ефективни за по-дълго, удължавайки времето между интервалите на източване. Те съчетават защита срещу износване със свойства за намаляване на триенето, като помагат за предпазване от повреди, но също така увеличават максимално количеството енергия в горивото, което се доставя към движещите се части на машината. Това помага за намаляване на разходите за гориво и намаляване на вредните емисии.

С развитието на строителната индустрия компаниите, които успяват да отговорят по гъвкав и иновативен начин получават предимство пред своите конкуренти. Работата с Shell Lubricant Solutions е един от начините да се гарантира, че модерното оборудване работи на оптимални нива – чрез използване на иновативни и високопроизводителни продукти и предоставяне на инженерите и персонала по поддръжката на знанията и инструментите, от които се нуждаят за да прилагат най-новите технологии в смазването и в поддръжката на оборудването .

Чрез услуги като LubeAdvisor, LubeMatch и LubeCoach, Shell предоставя знания и инструменти, за да помогне на компаниите:

  • обучение на персонала относно най-добрите практики за смазване
  • намиране на точното масло за оборудването с което работят
  • поддържане на оптималното състояние на маслото в машините  в най-добро състояние

Нашите експерти могат да ви помогнат да бъдете в крак с темпото на промяната и да останете пред конкурентите си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top