Топ съвети за запазване на вашите турбини и максималната им ефективност

Тъй като търсенето на надеждно енергийно снабдяване става все по-важно, едно от най-големите притеснения сред потребителите на турбини е непланираният престой.

Представяме ви няколко предизвикателства и съвета, за да може да  извлечете максимума от вашите турбини и да ги поддържате да работят с максимална ефективност.

Поддържайте ги чисти

Замърсяването може да доведе до образуване на отлагания и лак, което може значително да намали на живота на лагерите и зъбните колела и да засегне работата на серво клапана .

Ето защо трябва редовно да инспектирате вашата система и да се уверите, че вашата филтрираща система е в пълно работно състояние.

Справяне с водните предизвикателства

Водата може да предизвика ръжда и корозия и ускорява скоростта на окисляване на маслото. Водните натрупвания или емулсия масло във вода пречат на масления филм, който поддържа натоварванията, понесени от лагерите.

Замърсяванията на водата трябва да се проверяват спрямо производителите препоръки, но като цяло нивата на водата трябва да се поддържат под 500 ppm за газ турбини и 1000 ppm за парни турбини

Елиминиране на течове

Критично е да се проследят течовете на масло и източника им с цел да се елиминират бързо. Усложненията от течовете включват: нарушени уплътнения на лагери, маслопроводи, връзки на клапани и хладилни тръбни съединения

Разберете ключовите потенциални области за течовете – често горещите зони и минимизирайте риска.

Поддържайте точна база данни

Поддържането на точни записи ще ви предупреди за внезапни промени, за да позволи бърз анализ и откриване на проблема.

Анализирайте своето масло

Всички турбинни масла трябва да бъдат подложени на проактивен мониторинг на анализа на маслото. Налични са много публикувани насоки за наблюдение на състоянието на турбинното масло, които се предлагат от различните производители на оборудване и доставчици на смазочни материали.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ВЪВЕДЕТЕ ВАШИЯТ ИМЕЙЛ АДРЕС
Scroll to Top